Taiteilija / Artist

 

Leena työhuoneellaTyöskentelystäni

Kuvani eivät synny iloisesti keskustellen.

Tyhjän kankaan tai paperin edessä yritän unohtaa ja pyyhkiä mielestäni kaiken osaamisen tai sellaisen, jota luulen osaavani. Kun mieleni on mahdollisimman tyhjä, olen tyytyväinen ja voin työskennellä tilassa, jossa tarkkaavaisuuteni horjuu, mutta aistin tarkasti muistojeni ohikiitävän kulun. Mieleni on vapaa ja jotain uutta voi mahdollisesti syntyä. Uudella tarkoitan jotain mitä ei ole vielä minulla ollut, mutta jotain mitä kohti haluan pyrkiä.

Yritän säilyttää rohkeuden tuhota, peittää, poistaa ja toisaalta säilyttää. Yritän olla toistamatta itseäni, miellyttämättä ketään muuta kuin itseäni. Hento viiva voi olla rohkeampi kuin räväkkä väri. Hidas liike uskaliaampi kuin nopea sivallus.

Kaikki perustuu muistamiseen, muistojen salaisiin yhteyksiin, lapsuuden kirkkaasta viattomuudesta aikuisen iän salaisuuksiin, valheisiin, miellyttämisen tarpeeseen. Näin teoksieni aiheet määräytyvät ja valikoituvat muistojeni hämäristä.

Minulle omat teokseni ovat esittäviä, kuvia todellisuudesta, jostakin mitä on. Mutta ehkä jokin ohikiitävä tunne, kevyt liike syrjään, huomion herpaantuminen kohteesta tai asian toisenlainen arvottaminen muuttaa kuvan ja tekee siitä uuden tulkinnan todellisesta.

Epävarmuus on kaunista, epäselvyys kiinnostavaa, sivusta on hyvä tehdä huomioita.

Olen ennen kaikkea maalari. Minulle tärkeät värit sekoittuvat maalauksissani viivojen omiin ehdotuksiin. Kaikki värit, värikynistä vesi- ja öljyväreihin antavat kuvalle oman mahdollisuutensa.

Aikamme kuvakaaoksesta minua kiinnostavat kuvat, joissa on jokin outous, virhe tai huomio, joka antaa kuvalle uuden merkityksen, merkityksen, joka liittää kuvan tai teoksen jotakin tärkeää viestiä eteenpäin vievään ketjuun.

Leena Joro
leenajoro(at)hotmail.com, työhuone: Näsilinnankatu 17, Tampere, Finland

pallot

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s